16 mars 2011

Grönsakswok med kyckling

Det här receptet är taget ur COOP-tidningen, med lite modifikation från min sida. Det blev så gott, och rekomenderas starkt!

2 stora port.
WOK
1 stor morot
125 g haricots verts
75 g salladslök
1/4 salladskålhuvud
1/2 pkt kokta kidneybönor
75g naturella cashewnötter
1/2 msk olja
2 kycklingfilé (kryddad med salt, svartpeppar och paprikapulver)

WOKSÅS
2 msk mango chutney
2 msk olja
2 msk kikkomansoja
0,5 msk riven färsk ingefära

Gör så här:
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Strimla kycklingfilé. skär moroten i tunna skivor, strimla salldskålen och salldslöken. Stek kycklingfilé i en stekpanna, och hetta upp olja i en wok-el stekpanna. Lägg i morotsskivorna och stek i någon minut. Rör hela tiden. Tillsätt haricots verts och stek ytterligare någon minut. Tillsätt grönsakerna,, bönorna, kycklingen och nötterna till woken och låt allt bli varmt (ca 1 minut). Rör ihop ingredienserna till woksåsen och häll över din wok, rör om och servera!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar